***BIKE FUN 2017***

Premiären för BIKE FUN 2017 lockade hela 35 deltagare till start i Gargnäs 2 augusti. Byarunda på 1 km med 15 barn, och övriga utmanade 12 eller 20 km med tur och retur till Gargbro och Aha-korsningen. Mycket folk i farten, också tack vare bakluckeloppis och öppen hembygdsgård med fika och hemslöjdsutställning. Styrbjörn som sig bör vid mikrofonen, saft och kex till deltagarna, sponsrade av Trim365. Bra jobbat Gargnäs Intresseförening med Terese, Christian och Styrbjörn som höll i trådarna.

19 augusti arrangerades (H)juldagen för 12e gången och lockade 28 deltagare med start i Ammarnäs, där GC serverade morgonfika. Sven-Bertil stakade rullskidor till Hemfjäll, övriga höll sig till två-hjulingar. Några ungdomar kämpade ända fram till Kraddsele. Här fanns förstås (H)jultomten på plats och Bo & Co bjöd på braskaffe och den berömda Kraddselemackan m.m. Tack Kraddsele! Vid Giertsbäcken fanns skeppar´n Magnusson på plats med braskaffe, blåbärssoppa och saltgurka som bara serveras i Evertsberg och Giertsbäcken;) Nästa år finns också älgbuljong, lovade Magnusson. Tack Giertsbäcken! Vid omstarten vid Baseco dök tre ungdomar upp, och tillsammans defilerade vi till Sorsele och Hembygdsområdet där några tog en gofika i Hembygdsgården. Tre handfulla avrundade en härlig motionsdag med dusch, bastu och buffé på River Hotel.

18 taggade cyklister kom till start i Blattnickselesnurren 26 augusti i hyfsat väder men tuff västlig vind. Det blev en tur-och-retur på 48 km längs Vindelälvens södra sida till Råstrandsbron på grund av vägomläggningen vid Sappetsele. Med drygt 300 cykelmil i bena visade Sten-Olov klass och var först tillbaka vid Biffen i Blattnicksele, där det vankades hamburgare, kaffe och kaka. Elias blev kedjelös efter 8 km, men serviceteamet fixade en ny hoj och han siktar redan på BIKE FUN 2018. Jessica missade Råstrandsbron och hamnade nästan i Vindelgransele innan hon insåg sitt ödesdigra misstag. Barnens BIKE-runda i byn på 2 km lockade 8 knattar, dagens bästisar i sina gula västar. Tack Blattnicksele Intresseförening med Sara, Johanna och Mattias N i spetsen för en trevlig dag tillsammans.

Vilken härlig avslutning på säsongens BIKE FUN med LONA-dagen på Skibbikken 27 augusti, Sorseles bästa playa. Sol och den vindstilla nationalälven blev inramningen till en dag med LONA-information, test av fatbikes med Sorsele Fatbike Tours och Holmen B&B, teknikbana med cykelkörkort för unga och en XC-runda på 2,4 km i skogsterrängen med 8 ungdomar och 7 vuxna. Varmkorv, kaffe och festis till alla, och det fina vädret inbjöd till strandlek för de minsta. Tack till Pontus och Länsstyrelsen med LONA och till Dennis och Janet från Holmen B&B.

HINDERBANA RÅSTRAND 22 JULI
21 ivriga löpare kom till start på HINDERBANAN i Råstrand och ett 20-tal barn utmanade BARNENS HINDERBANA och mötte den väldige gladiatorn Sampo när man hade klarat däckhögen. 7 tappra löpare deltog på den blöta och tunga LÅNGA BANAN på 4,6 km. Kul arrangemang och kanonväder. Tack till Råstrands Intresseförening och vi ses 2018

***HOLMEN FUN 2017***
Premiären för HOLMEN FUN under Holmen Gungar 2017 gav verkligen mersmak. Kanonsaluten vid Hembygdsområdet som invigde festivalhelgen blev oplanerat och lite tumultartat starten för 33 ungdomar som i vild fart sprang 500 m runt Djupavan i sina gula nummervästar och som sedan växlade över till samma runda med cykel. Tack till arrangören Sorsele United och Sorsele SK och tack till Leopold of Sweden och ICA Sorsele som sponsrade med festis och godis till alla deltagare. Tack också till Emelie, Annette och Linda för bilderna. HOLMEN FUN lever och ska utvecklas 2018.

***RUN FUN 2017***

Premiär för RUN FUN 5 juni med hela 40 deltagare på elljusspåret i Sorsele trots regngrått och kyligt. Annette, Ronny och Urban från arrangerande Sorsele SK höll i trådarna. Musik och speaker på plats, braskaffe till vuxna och varm saft, kex och morötter till små och större knattar. Bra kämpat och fin stämning.

Uppvärmning med Annette

Hoppsan, tjuvstart!

Full fart!

Lämmeltåget

Run...just for fun!

Jade och Henka släpper loss

RUN FUN i Ammarnäs 12 juni lockade 26 deltagare från Ammarnäs, Sorsele och Blattnicksele. Bra kämpat i det tuffa elljusspåret, 600 m för de yngsta och flera andra utmanade hela slingan på 2 000 m. Perfekt RUN-väder med mulet och runt +13. Inramning med beachflags, musik och speaker, hejarop och applåder, saft och kakor till deltagarna. Tack till Ammarnäs IF med Svenne, Jenny och André i spetsen för en härlig motionskväll.

Det börjar dra ihop sig......

RUN-baren öppnar....

Svenne instruerar......

Start 600 m.....

Full fart......

Start 2 000 m.....

200 m kvar, pust.......

RUN FUN i Blattnicksele 26 juni samlade hela 46 deltagare från Blattnicksele, Ammarnäs och Sorsele. Bra kämpat i elljusspåret, 400 m eller 1 000 m för de yngsta och hela slingan på 2 000 m för de äldre. Perfekt RUN-väder, mulet men med några solglimtar. Inramning med beachflags och speaker, peppning och hejarop, saft och kakor till ungdomarna. Tack till Blattnicksele IF med Ing-Marie i spetsen för en trivsam motionskväll.

Ing-Marie samlar och instruerar

Spänd lyssnan...ja, nästan alla

Rivstart på 400 och 1000 m....

....i klass med "kosläppen"

Vi tar det lite lugnare i starten och sparar till spurten

Flaggan i topp för två kungar, 2 varv runt långa banan

Imponerande 37 deltagare kom till RUN FUN i Gargnäs 26 juli i soligt och fint väder. 26 sprang 1 km-slingan, 7 kämpade 3 km och 4 utmanade 5 km. Fin inramning med beachflags, gula nummervästar, speaker, musik, bakluckeloppis, hembygdsgården med gofika och hemslöjdsutställning. Saft och kex till välförtjänta deltagare. Tack till Gargnäs Intresseförening med Terese, Christian och Styrbjörn som höll i trådarna.

Fin avslutning i hyfsat väder med 38 taggade deltagare i säsongens sista RUN FUN i Sorsele 17 augusti. De yngre kämpade 1 km eller 2 km i sina kycklinggula västar medan Jade och Henka med Mila i koppel lufsade 3 varv på elljusspåret. Saft, kex och morötter till deltagarna och braskaffe för peppande föräldrar och publik. Tack till Sorsele Skidklubb med Annette, Ronny och Urban för ett trevligt arrangemang.

***SKI FUN 2017***

20 tappra knattar, ungdomar och vuxna kom till start i SKI FUN-premiären 21 februari på elljusspåret i SORSELE. Härlig kämpainsats av alla och trivsam stämning. Brasan, varm saft och kaffe värmde i kylan. På plats också snowmastern Kjellan som fixat kanonspår och en nöjd klubbchef Kaj. Tack till arrangören Sorsele SK och Team Hedman med Ronny och Annette. Nästa SKI FUN arrangeras i Blattnicksele 4 mars

Hela 35 framtidslöften och veteraner kom till start i SKI FUN i BLATTNICKSELE 4 mars med Brånalirännet, Lillrännet och Barnrännet. En härlig, solig vinterdag med start och mål nere vid Vintervägen. Tack till arrangören Blattnicksele Intresseförening och idrottsföreningen samt Anette och Ing-Marie som höll i trådarna. Väl mött till nästa SKI FUN i Gargnäs 9 mars.

13 barn/ungdomar och 8 vuxna samlades till SKI FUN på Hembygdsområdet i GARGNÄS på kvällen 9 mars. Efter masstarten fick man åka en valfri spårslinga, ett lyckat grepp! Efter målgången samlades alla i Hembygdsgården med kaffe, saft, kakor och frukt som sponsrades av Trim365, och en överraskad 40-åring hyllades med allsång.
Vissa fick sån blodad tand av kvällens FUN så man spände på sig skidorna igen för en ny kvällstur, berättar Christian från arrangerande Gargnäs Intresseförening. PS. Kom ihåg avslutande SKI FUN i Ammarnäs 15 april.

40 knattar och ungdomar, 8 vuxna och bland dessa 12 SKI FUN-deltagare mötte upp i Påskkärringrännet i AMMARNÄS på påskafton 15 april. Soligt, men en kylig bitande sydöstlig vind satte deltagarna på prov i Svennes spår, som för dagen var nypistade, hårda och som på räls. Svenne, Jenny, Klara & Co höll i trådarna och Jan, en av fjällbyns många profiler, basade över uteserveringen. Tack Ammarnäs IF för årets arrangemang, trevligt och engagerat.