SKUBBCUPEN och BIKE OPEN 2016

Premiär för SKUBBCUP 2016 i Sorsele 2 juni med arrangören Sorsele SK. Fantastisk uppslutning med 63 deltagare i strålande kvällssol. Kan inte bli bättre, tyckte alla.

SKUBBCUPEN i Ammarnäs 9 juni var mycket lyckad med glada miner och skratt hos 20 deltagare trots lite kylslaget och blåsigt väder. Arrangören Ammarnäs IF hälsade främst deltagare från Ammarnäs men med trevliga inslag även från Sorsele och Storuman! Det här gör vi om och gärna vid fler tillfällen nästa sommar, hälsar Jenny. 

SKUBBCUPEN i Blattnicksele 16 juni var också mycket lyckad med hela 61 deltagare, berättar Ing-Marie från arrangerande Blattnicksele IF. 51 var knattar under 10 år, här ser vi 5 av dem ;) i full fart....

Det blev en trevlig BIKE OPEN-premiär i Gargnäs 3 augusti, berättar Christian från arrangerande Gargnäs Intresseförening. 49 (!!) deltagare på plats varav 21 barn där den yngsta, 3 år gammal, tog sig runt med hjälp av stödhjul. Efter gemensam start för de vuxna kom Erik Johansson in först av de som cyklade Gargnäs-Gargbro-Sappetsele-Gargnäs ett varv (17km). Bland de som körde två varv (34 km) var det en trio med Peter Gustafsson, Mathias Bäcklund och Johan Lodenius som bröt sig loss ganska tidigt och rullade in ganska odramatiskt till målet vid Hembygdsområdet. En härlig motionskväll i Gargnäs i skön sommarvärme och solsken.

Ett 25-tal stora och små mötte upp till BIKE OPEN i Sorsele 12 augusti i hyfsat väder och med stämningen på topp. Två varv runt Rankbäcken från gamla OK med 8 km blev ett tempolopp för värstingarna medan andra rullade i trivselfart och var lite sociala med varandra med småprat om ditt och datt. Några vuxna coachade sina knattar som cyklade ett varv eller mötte upp på halva vägen. En bikekväll som gav mersmak, summerade Ronny och Annette från arrangerande Sorsele SK. 

Rekord noterade Ronny och Annette från Sorsele SK när man summerade 73 deltagare vid SKUBBCUPEN i Sorsele 18 augusti. Så många pigga ben har nog aldrig skuttat tillsammans längs motionsspåret. En skön augustikväll med stämningen på topp.

Snart dags för start.....

Påläggskalvarna startar......

Knattestart....

Två bufflar och två jyckar....

Halvvägs....

Målgång.....

21 cyklister mötte upp till (H)JULDAGEN med start i Ammarnäs 20 augusti kl. 09. Det var första gången sedan premiären 2006 som vi saknade rullskidåkare. I Kraddsele var som alltid hjultomten på plats och det bjöds på kaffe och Kraddselemacka, tack Kraddsele! Lligo Matson anslöt på racerhojen från Hemfjäll så det blev 22 deltagare plus coacher och medföljande som avslutade på det fina caféet i Hembygdsgården i Sorsele på eftermiddagen. Det blev en regnig och blöt 9-mila färd i östlig motvind, tungt men underbart!! För ett flertal avslutades dagen med dusch, bastu och buffé på River Hotel, och Sven-Bertil delade ut priser till följande 5 kämpar som genomfört årets Ammarnäsklassiker; Simon Kristoffersson, Johannes Berg, Patrik Grundström, Lars Jonsén och Sven-Bertil själv. Tack till alla cykelhjältar från Sven-Bertil och Leopold 

Vilken avslutning på sommarens SKUBBCUP! 52 deltagare kom till start vid det fina hembygdsområdet i Gargnäs, där Gargnäs Intresseförening med Terese och Styrbjörn höll i trådarna. Inramningen var magnifik med strålande kvällssol, musik, speaker och rykande kaffe från stora skogspannan. Det blev en fartfylld kväll där knattarna skubbade runt Prästtjärn och de äldre också gjorde en avstickare längs elljus/motionsspåret. Efter målgång blev det välförtjänt saft, kex och en pixask till alla skubbhjältar. Tack Gargnäs för motionsfesten! 

8 cyklister trotsade regn, rusk, +10 och starka vindar under BLATTNICKSELESNURREN (fd Huftasnurren) 27 augusti. Med avtagande regn och vind i ryggen nästan flög cyklisterna fram på 45an och grusvägen längs Vindelälven, förbi alla byar och fram till Råstrandsbron, där det bjöds på vrålfika. Etappen längs 363an tillbaka till Blattnicksele blev utmanande med mördande motvind och under "fjällstigningen" förbi Orrkulla pumpade mjölksyran i låren, fråga Ingegerd, hon vet ;) Vid Biffen i Blattnicksele väntade hamburgare, dricka, kaffe och trivsamt prat. Tack Blattnicksele Intresseförening med Mikael, Anette, Erika, Björg m.fl. för ett trevligt motionsarrangemang och avrundningen av årets BIKE OPEN.

PRISUTDELNING! Imponerande 125 personer, mest knattar, deltog i sommarens SKUBBCUP. 48 skubbare deltog minst 3 gånger och tilldelas en stilig pokal, alla övriga får ett fint diplom. Det blir arrangörerna Ammarnäs IF, Sorsele SK, Blattnicksele IF och Gargnäs Intresseförening som kommer att ordna prisceremonier framöver. TACK till Sorsele SK som svarar för kostnaden för diplom och pokaler. GRATTIS alla och vi ses till SKUBBCUPEN 2017.

PRISUTDELNING SORSELE 8 NOVEMBER. 21 ungdomar kom till Elljusspåret och den grinkalla tisdagkvällen. Först reflexjakt i pannlampans sken i skogsområdet, sedan en värmande brasa, varmkorv, festis plus kaffe för de vuxna. Avslutning med diplom, pokaler och godis till deltagarna i sommarens SKUBBCUP. GRATTIS! Många var på plats men många fler får sina priser senare. Tack till Annette, Urban, Ronny och Sorsele SK för en trevlig kväll.