**BIKE FUN 2018**

Irma, Christina, Ida och Alex testade nya upplägget med "59 minuter" på BIKE FUN i Skibbiken 5 augusti. Det blev uppskattat av alla. Pontus, utan rödskägg, var mastercyklist och Ronny från arrangerande Sorsele SK var teknisk kontrollant. Alla blev vinnare, och Alex och Irma fixade cykelkörkortet. Inga knattar var med denna gång, vi anar att semestertiden fortfarande spökar. Som alltid, härlig miljö på Skibbiken, och vi hann avsluta med fika innan regnet drog fram från väster.
Tack till Sorsele SK och Pontus. Nästa gång ses vi på (H)juldagen 18 augusti.

Gargnäs var först ut i årets BIKE FUN med GARGNÄSRUNDAN 28 juli. Hembygdsområdet var start- och målplats för 7 ungdomar som trampade runt Prästtjärn och 4 vuxna som cyklade rundan Gargbro-Sappetsele. Diplom till alla tappra bikare och under den varma och soliga eftermiddan och kvällen serverades fika och ett bakluckeloppis fanns också på plats.Tack till arrangören Gargnäs Intresseförening med Christian & Co som höll i trådarna. Nästa gång ses vi i Skibbiken, Sorsele söndag 5 augusti.

***RUN FUN 2018***

Premiären för RUN FUN 5 juni lockade hela 66 deltagare till elljusspåret i Sorsele med distanserna 1, 2 och 3 km. I Gargnäs 14 juni var det 21 deltagare med 15 yngre som kämpade runt Prästtjärn samt 4 lite äldre och 2 vuxna som besegrade elljusspåret. Till Ammarnäs 20 juni kom 19 ungdomar som utmanade det tuffa elljusspåret, 10 sprang hela slingan och 9 halva distansen. I Blattnicksele 27 juni var det 38 deltagare med 29 ungdomar som kämpade 1 km på elljusspåret, 8 ungdomar sprang hela slingan och 1 vuxen dubblerade. Dricka och snacks till alla förstås efter målgång. Strongt kämpat av alla och fin stämning. Bra springväder under alla fyra arrangemangen. Tack till ledarna i Sorsele Skidklubb, Gargnäs Intresseförening, Ammarnäs Idrottsförening och Blattnicksele Idrottsförening som arrangerade. Tack också till alla mammor, pappor, mor- och farföräldrar som engagerar sig för FUN och barnens fritidsaktiviteter.
 

***SKI FUN 2018***

22 tappra knattar och ungdomar kom till start i SKI FUN-premiären 3 FEBRUARI på Svergo skidstadion i SORSELE i samband med SKI FUN CAMP.  Frostigt, kyligt men sol och hårda fina skidspår 0,2 km, 0,5 km och 1,0 km. Några team ställde också upp i nyheten KLÄBOSPRINT. Härlig kämpainsats av alla och trivsam stämning. Brasan, varmkorv, varm saft och kaffe värmde i kylan. Tack till arrangören Sorsele SK, till Sjöströmarna och Urban och till Kjellan som fixat en perfekt skidarena. Nästa SKI FUN arrangeras i Gargnäs 5 mars.

SKI FUN i GARGNÄS 5 MARS med 14 barn och ungdomar plus 3 vuxna. En snövit, trevlig kväll i minus 12 med värmande brasa, kaffe och saft med snacks för de minsta.
Tack till arrangören Gargnäs Intresseförening, till Christian och Terese som häll i trådarna. Nästa SKI FUN arrangeras i Blattnicksele 17 mars.

BLATTNICKSELE ISFESTIVAL 17 MARS med SKI FUN. Hela 21 startande i Barnrännet, 9 i Lillrännet och 6 skidnördar i Brånalirännet. En härlig vinterdag med skidåkning, snöskulpturer, mat, godistroll och Vindelälvsdraget, berättar Anette Edvardsson från arrangerande Blattnicksele Intresseförening. Tack för ett fint jobb! Nästa och säsongens avslutande SKI FUN arrangeras i Ammarnäs 31 mars.

PÅSKKÄRRINGRÄNNET med SKI FUN i Ammarnäs 31 mars blev en riktig folkfest i strålande solsken, vindstilla och några minusgrader. Hela 86 deltagare kom till start varav 13 FUN-deltagare. Svennes spår var i toppskick, och Jenny, Clara m.fl. från arrangerande Ammarnäs IF höll i trådarna. Bra jobbat! PS! Tack Kinna för bilderna!